Elavtal med erbjudande 2024

Vi har gjort det enkelt för dig som letar efter ett elavtal med erbjudande till nya kunder. Jämför tre populära elbolag som erbjuder en rabatt under 2024.

Elbolag med erbjudanden till nya kunder

Det finns över 100 olika elbolag i Sverige, däremot är det få som har erbjudanden eller kampanj-priser till nya kunder. Vi har hittat tre elbolag som ger rabatt till alla nya kunder, dessa är Göta Energi, Fortum och Telge Energi.

Greenelys erbjudande till nya kunder

Greenely är ett elbolag som enbart erbjuder rörliga elavtal som är timmes-mätta. Din elpris kommer därmed variera varje timme baserat på prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool. Med Greenelys App är det enkelt att hålla på koll på aktuella priser på Nord Pool och att följa upp sin egen elförbrukning.

Timmes-mätta elavtal är populära bland elbilsägare som är intresserade av att ladda sin elbil under natten när spotpriset är betydligt lägre jämfört mot under dagen.

För att ta del av Greenelys erbjudande behöver du använd vår rabattkod ”6moff”. Rabattkoden innebär att du inte behöva betala någon månadsavgift de första sex månaderna. Den totala rabatten blir 414 kr.

Erbjudande hos Fortum

Fortum erbjuder privatkunder ett elavtal med rörligt elpris. Fortum är en av Sveriges största elhandelsleverantörer bland privatkunder och erbjuder tydliga villkor och en transparent prissättning. 

Hos Fortum ingår alltid fossilfri el, vilket innebär ursprungsmärkt el från bland annat kärnkraft, vattenkraft och vindkraft. Det är även möjligt att betala extra för att få enbart el från förnyelsebara energikällor, vilket innebär exklusive kärnkraft. 

Fortums erbjudande är att dem bjuder alla nya kunder på månadsavgiften under 12 månader. Den totala rabatten blir 470 kr då månadsavgiften är 39 kr.

Kampanj hos Telge Energi

Telge Energi erbjuder privatkunder ett elavtal med rörligt elpris. Avtalet har ingen bindningstiden och påslaget på inköpspriset är 5 öre/kWh inkl. moms. Telge Energi säljer enbart el märkt med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval.

Hos Telge Energi är det möjligt att välja att bli avräknad per månad eller per timme. Genom att bli avräknad per timme är det möjligt att följa spotpriserna på Nord Pool ner på timmes-nivå. Denna avtalsform passar dig som har möjligheten att anpassa din elförbrukning under dygnet. 

Telge Energi bjuder alla nya kunder på den fasta avgiften under 12 månader, vilket innebär en rabatt på 588 kr.

Välj rörligt pris

Förutom att välja ett elavtal med kampanj-pris är det viktigt att välja ett elavtal med rörligt elpris, åtminstone om man som kund prioriterar lägsta möjliga elpris. Denna avtalsform har visat sig att vara det billigaste alternativet, åtminstone sett över en längre tidsperiod. Förutom inköpspriset tillkommer alltid ett påslag som oftast ligger i intervallet 4 – 7 öre/kWh exkl. moms. Var noga att kontrollera om kostnaden för elcertifikat ingår i påslaget. 

Vanliga frågor

Vilka elbolag har erbjudande till nya kunder?

Vi har hittat tre elbolag som har ett erbjudande till nya kunder. Dessa elbolag är Telge Energi, Fortum och Greenely.

Vilket elbolag har bästa erbjudandet?

Bland de elbolag som vi jämför är det Telge Energi som har erbjudandet med störst rabatt. Nya kunder som tecknar ett rörligt elavtal hos Telge Energi betalar ingen månadsavgift under 12 månader, vilket innebär en total rabatt på 588 kr.

Den näst bästa rabatten erbjuder Fortum som också bjuder på månadsavgiften under 12 månader. Eftersom månadsavgiften är 35 kr hos Fortum blir den totala rabatten 420 kr.