Elavtal hos Greenely

Greenely är elbolaget som tillhandahåller en App för att underlätta för konsumenter att få kontroll över sin elanvändning. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att köpa el från Greenely under 2022.

Elavtal med rörligt elpris 

Med Greenelys elavtal får du ett elpris som alltid följer elbörsens utveckling, utan påslag eller bindningstid. Elpriserna varierar varje timme, vilket innebär att du får möjlighet att själv styra och påverka din elkostnad.

Med Greenely kan du kontrollera uppvärmning, elbilsladdning, förbrukning och mer – allt genom Greenelys app. Du får full översikt av din elkonsumtion och tillgång till insiktsfulla analyser. Enligt Greenely sparar vissa kunder upp till 25 % enbart genom att ta smarta val i sin elförbrukning.

Greenely elpriser 

Greenely erbjuder konsumenter möjligheten att köpa el till inköpspris. Man tar därmed inte ut något påslag på inköpspriset. Elpriset baseras på Greenelys faktiska inköpspris som inkluderar kostnaden för el, elcertifikat, ursprungsmärkning och avgift till Svenska Kraftnät.

Greenely erbjuder därmed ett konkurrenskraftigt påslag med tanke på att många andra elbolag har ett totalt påslag på cirka 4 – 8 öre/kWh exkl. moms.

Förutom kostnad för elhandel tillkommer en fast avgift på 69 kr per månad inkl. moms. Det är även möjligt att betala den fasta avgiften årsvis för 588 kr, vilket innebär en besparing på 240 kr.

Greenely hjälper till med elbytet

Greenely har gjort det enkelt för dig som redan har ett befintligt elavtal hos någon annan leverantör och som vill byta elavtal till Greenely. Greenely hjälper till med hela bytesprocessen och tar kontakt med din nuvarande elleverantör.

Greenely kontrollerar även din nuvarande uppsägningstid så att du inte blir debiterad några straffavgifter för att du bryter elavtalet i förtid.

Få kontroll över din elanvändning

Med Greenely Appen är det enkelt att få kontroll över sin elanvändning. Med Greenely kan du bland annat:

  • Följa din elanvändning ner på timmes-nivå.
  • Smarta verktyg för att analysera elanvändningen, exempelvis mot utomhustemperatur.
  • Jämför din elanvändning mot liknande hushåll.
  • Vecko- och månadsrapporter.
  • Få notiser vid avvikande elanvändning.
  • Få tillgång till energispartips.

Tänk på att de flesta elnätsbolag och elhandelsleverantörer erbjuder möjligheten att följa upp elanvändningen på deras hemsidor via deras kundportaler. Däremot är det få leverantörer som erbjuder alla funktioner som Greenely. 

Smart elbilsladdning

Med Greenelys App är det möjligt att ladda elbilen utifrån aktuella spotpriser på Nord Pool. Tanken är att flytta laddningen till de timmar på dygnet då elen är som billigast. 

Smart elbilsladdning finns i dagsläget tillgängligt till 13 bilmärken, bland annat Tesla, BMW, Audi, Volvo och Kia.

Smart val för solceller

Den producerade solel du själv inte använder köper Greenely sedan till ett konkurrenskraftigt pris. Greenely ersätter den solel som du själv inte använder för Nord Pools spotpris i just ditt elområde plus 5 öre i påslag, utan månadsavgift.

Med Greenely-appen kan du följa hur mycket av din solproduktion som du själv använder samt hur mycket du säljer tillbaka till nätet och till vilket pris.

Rabattkod [februari 2024]

Använd vår rabattkod ”6moff” för att spara 414 kr. Rabattkoden innebär att du inte behöver betala någon månadsavgift under de första sex månaderna. 

Rabattkoden gäller tills vidare.

Kundbetyg

Greenely har ett kundbetyg på 3,9 av 5 på Trustpilot från 1 295 omdömen (2024-02-19).

Greenely-Appen har ett betyg på 4,6 av 5 från 7 700 recensioner på App Store och ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 5 060 recensioner på Google Play (2023-12-15). 

Om Greenely

Från början var Greenely enbart en App som underlättade för konsumenter att få kontroll över sin elanvändning. Sedan april 2018 erbjuder Greenely även elhandelsavtal.

Enligt Greenely använder över 130 000 svenskar deras App. Observera att inte alla av dessa användare är elhandelskunder.

Adress: Birger Jarlsgatan 12, 114 34 Stockholm.

Hemsida: https://greenely.se/

Slutsats

Greenely är det moderna elhandelsbolaget som ger elkonsumenter full kontroll över sin elanvändning genom en innovativ App. Greenely erbjuder ett elavtal med rörligt pris som följer spotpriset på elbörsen Nord Pool ner på timmes-nivå. Elkonsumenter som anpassar sin elanvändning baserat på rådande tim-priser kan sänka sina elhandelskostnader med upp till cirka 25 %.

Fördelar

P

Följ marknadspriset på el i Appen och anpassa din elanvändning för att spara pengar.

P

Har ingen vinstmarginal i påslag på inköpspriset.

P

Ingen bindningstid.

P

Hjälper till att byta elavtal och kontrollera din bindningstid.

P

Kundbetyget 3,9/5 på Trustpilot.

P

6 månader utan avgift (med vår rabattkod).

P

Erbjuder tjänst för smart elbilsladdning.

Nackdelar

O

Erbjuder inte elavtal med fast elpris.

Vanliga frågor

Vad är bindningstiden på Greenelys elavtal?

Greenelys elavtal har ingen bindningstid och inte heller några bryt-avgifter. Du har därmed möjligheten att byta elbolag direkt om du inte är nöjd.

Ingår förnybar el?

Ja, Greenely säljer endast ursprungsmärkt el från förnyelsebara energikällor som exempelvis vindkraft och vattenkraft.

Hur lång tid tar det att byta elavtal till Greenely?

Eftersom Greenely hjälper till med elbytet och sköter kontakten med ditt befintliga elbolag tar det bara cirka en minut att byta elavtal. Däremot tar det i regel 14 dagar innan Greenely kan ta över elleveransen från ditt befintliga elbolag.

Vad blir mitt elpris?

Eftersom elavtalet är rörligt följer ditt elpris prisutvecklingen på Nord Pool. Under 2021 var det genomsnittliga priset 67,0 öre/kWh exkl. moms i elområde SE3 (Stockholm), vilket kan jämföras mot 2020 då priset var 22,1 öre/kWh exkl. moms. Förutom inköpspriset tillkommer ett påslag för bland annat elcertifikat (totalt cirka 2,2 öre/kWh exkl. moms). Förutom påslaget tillkommer en månadsavgift på 69 kr inkl. moms.

Prisexempel: Om din elförbrukning är 10 000 kWh per år och om vi utgår från det genomsnittliga marknadspriset under 2021 (elområde SE3) blir ditt elpris 0,95 kr/kWh inkl. moms.

Vad är den fasta månadsavgiften?

Den fasta månadsavgiften är 69 kr inkl. moms, vilket innebär en årlig kostnad på 828 kr. Om du däremot väljer att betala avgiften årsvis istället för månadsvis blir kostnaden 588 kr.

Erbjuder Greenely någon rabatt till nya kunder?

Ja, just nu har nya kunder möjligheten att spara 414 kr med vår rabattkod. Med rabattkoden behöver du inte betala någon fast avgift under de första sex månaderna som kund. Du hittar rabattkoden högre upp på denna sida.