Elavtal hos Greenely

Greenely är elbolaget som tillhandahåller en App för att underlätta för konsumenter att få kontroll över sin elanvändning. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att köpa el från Greenely under 2022.

Januari 2022: Använd vår rabattkod för att spara 414 kr som ny kund. Mer information längre ned på denna sida.

Elavtal med rörligt elpris 

Greenely erbjuder ett elavtal med rörligt elpris som följer prisutvecklingen elbörsen Nord Pool. Elavtalet är timmes-mätt, vilket innebär att du har möjligheten att anpassa din elanvändning under dygnet utifrån rådande elpriser. Enligt Greenely sparar vissa kunder upp till 25 % enbart genom att anpassa sin elanvändning.

Historiskt sett har det oftast lönat sig att välja elavtal med rörligt elpris, åtminstone sett över en längre tidsperiod. Inköpspriset på Nord Pool, det så kallade spotpriset, har under de senaste tre åren varit som lägst 9 öre/kWh (juli 2020) och som högst 67 öre/kWh (augusti 2021) i elområde SE3 (Stockholm). 

Greenely elpriser 

Greenely erbjuder konsumenter möjligheten att köpa el till inköpspris. Man tar därmed inte ut något påslag på inköpspriset, förutom kostnaden för elcertifikat som i dagsläget är 0,83 öre/kWh exkl. moms (november, 2020). Förutom kostnaden för elcertifikat tillkommer en avgift för miljömärkningen Bra Miljöval som uppgår till 1,41 öre/kWh exkl. moms.

Greenely erbjuder därmed ett konkurrenskraftigt påslag med tanke på att många andra elbolag har ett totalt påslag på cirka 4 – 8 öre/kWh exkl. moms.

Förutom den rörliga påslaget tillkommer en fast avgift på 69 kr per månad inkl. moms. Det är även möjligt att betala den fasta avgiften årsvis för 588 kr, vilket innebär en besparing på 240 kr.

Jämför Greenelys elpriser mot andra elbolag 

På Greenelys hemsida är det möjligt att jämföra Greenelys elpriser mot andra elbolag. Jämförelsen är beräknad utifrån data från Energimarknadsinspektionen. Observera att jämförelsen baseras på en årlig elanvändning på 18 000 kWh i elområde SE3.

Greenely Elpriser

Greenely hjälper till med elbytet

Greenely har gjort det enkelt för dig som redan har ett befintligt elavtal hos någon annan leverantör och som vill byta elavtal till Greenely. Greenely hjälper till med hela bytesprocessen och tar kontakt med din nuvarande elleverantör.

Greenely kontrollerar även din nuvarande uppsägningstid så att du inte blir debiterad några straffavgifter för att du bryter elavtalet i förtid.

Få kontroll över din elanvändning

Med Greenely Appen är det enkelt att få kontroll över sin elanvändning. Med Greenely kan du bland annat:

  • Följa din elanvändning ner på timmes-nivå.
  • Smarta verktyg för att analysera elanvändningen, exempelvis mot utomhustemperatur.
  • Jämför din elanvändning mot liknande hushåll.
  • Vecko- och månadsrapporter.
  • Få notiser vid avvikande elanvändning.
  • Få tillgång till energispartips.

Tänk på att de flesta elnätsbolag och elhandelsleverantörer erbjuder möjligheten att följa upp elanvändningen på deras hemsidor via deras kundportaler. Däremot är det få leverantörer som erbjuder alla funktioner som Greenely. 

Smart elbilsladdning

Med Greenelys App är det möjligt att ladda elbilen utifrån aktuella spotpriser på Nord Pool. Tanken är att flytta laddningen till de timmar på dygnet då elen är som billigast. 

Smart elbilsladdning finns i dagsläget tillgängligt till 13 bilmärken, bland annat Tesla, BMW, Audi, Volvo och Kia.

Rabattkod – januari 2022

Använd vår rabattkod ”6moff” för att spara 414 kr. Rabattkoden innebär att du inte behöver betala någon månadsavgift under de första sex månaderna. 

Betyg på App Store och Google Play

Greenely har ett betyg på 4,5 av 5 från1 153 recensioner på App Store och ett kundbetyg på 3,7 av 5 från 1 069 recensioner på Google Play (2021-01-27). 

Greenely på App Store

Om Greenely

Från början var Greenely enbart en App som underlättade för konsumenter att få kontroll över sin elanvändning. Sedan april 2018 erbjuder Greenely även elhandelsavtal.

Enligt Greenely använder över 150 000 svenskar deras App. Observera att inte alla av dessa användare är elhandelskunder.

Adress: Luntmakargatan 26, 111 37 Stockholm.

Hemsida: https://greenely.se/

Slutsats

Greenely är det moderna elhandelsbolaget som ger elkonsumenter full kontroll över sin elanvändning genom en innovativ App. Greenely erbjuder ett elavtal med rörligt pris som följer spotpriset på elbörsen Nord Pool ner på timmes-nivå. Elkonsumenter som anpassar sin elanvändning baserat på rådande tim-priser kan sänka sina elhandelskostnader med upp till cirka 25 %.

Fördelar

P

Förnybar el märkt Bra Miljöval.

P

Följ marknadspriset på el i Appen och anpassa din elanvändning för att spara pengar.

P

Har ingen vinstmarginal i påslag på inköpspriset.

P

Ingen bindningstid.

P

Hjälper till att byta elavtal och kontrollera din bindningstid.

P

Kundbetyget 4,6/5 på Trustpilot (50 omdömen).

P

6 månader utan avgift (med vår rabattkod).

P

Erbjuder tjänst för smart elbilsladdning.

Nackdelar

O

Erbjuder inte elavtal med fast elpris.

Vanliga frågor

Vad är bindningstiden på Greenelys elavtal?

Greenelys elavtal har ingen bindningstid och inte heller några bryt-avgifter. Du har därmed möjligheten att byta elbolag direkt om du inte är nöjd.

Ingår förnybar el?

Ja, Greenely säljer endast el som har Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval. Denna miljömärkning innebär bland annat att elen är ursprungsmärkt från förnyelsebara energikällor som exempelvis vindkraft och vattenkraft.

Hur lång tid tar det att byta elavtal till Greenely?

Eftersom Greenely hjälper till med elbytet och sköter kontakten med ditt befintliga elbolag tar det bara cirka en minut att byta elavtal. Däremot tar det i regel 14 dagar innan Greenely kan ta över elleveransen från ditt befintliga elbolag.

Vad blir mitt elpris?

Eftersom elavtalet är rörligt följer ditt elpris prisutvecklingen på Nord Pool. Under 2020 var det genomsnittliga priset 22,1 öre/kWh exkl. moms i elområde SE3 (Stockholm), vilket kan jämföras mot 2019 då priset var 40,5 öre/kWh exkl. moms. Förutom inköpspriset tillkommer kostnaden för elcertifikat (cirka 0,8 öre/kWh exkl. moms) och kostnaden för miljömärkningen Bra Miljöval (1,41 öre/kWh exkl. moms). Förutom dessa påslag tillkommer en månadsavgift på 69 kr inkl. moms.

Prisexempel: Om din elförbrukning är 10 000 kWh per år och om vi utgår från det genomsnittliga marknadspriset under 2020 blir ditt elpris 0,39 kr/kWh inkl. moms.

Vad är den fasta månadsavgiften?

Den fasta månadsavgiften är 69 kr inkl. moms, vilket innebär en årlig kostnad på 828 kr. Om du däremot väljer att betala avgiften årsvis istället för månadsvis blir kostnaden 588 kr.

Erbjuder Greenely någon rabatt till nya kunder?

Ja, just nu har nya kunder möjligheten att spara 414 kr med vår rabattkod. Med rabattkoden behöver du inte betala någon fast avgift under de första sex månaderna som kund. Du hittar rabattkoden högre upp på denna sida.