Bästa elbolaget 2021

Definitionen av bästa elhandelsbolaget 

Med tanke på att det finns över 100 elleverantörer i Sverige är det en utmaning att veta vilken som är bäst. Det är dock viktigt att komma ihåg att kunderna prioriterar olika saker när man väljer elbolag

Vi har baserat vår sammanställning på följande faktorer:

  • Lägsta påslag på inköpspriset för elavtal med rörligt elpris.
  • Hur stor rabatten är till nya kunder. 

Bakgrunden är att elavtal med rörligt elpris som följer prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool är den populäraste avtalsformen i Sverige. Det har även visat sig vara den billigaste avtalsformen.

Vi har även endast valt ut elbolag som erbjuder en rabatt till nya kunder. Att ta del av en nykundsrabatt är ett smart sätt att få ett riktigt lågt elpris. Det är inte ovanligt att rabatten uppgår till cirka 500 – 600 kr.

Bästa elbolaget baserat på din årsförbrukning

Vi har hittat tre elbolag som vi anser är Sveriges bästa elbolag 2021 baserat på deras låga påslag på inköpspriset i kombination med deras förmånliga rabatter till nya kunder. Dessa elbolag är:

  • Greenely.
  • Göta Energi.
  • Fortum.

Ange din årsförbrukning nedan för att se vilket av dessa elbolag som ger dig det lägsta elpriset per kWh.

Årlig elanvändning:
  • Filter
  • App som visar elförbrukning
  • Möjligt att binda elpriset
Se fler elbolag

  • Elpriset per kWh är beräknat utifrån det genomsnittliga spotpriset på el under 2020 (22 öre/kWh exkl. moms) i elområde SE3.
  • Alla avgifter, påslag och priser är redovisade inklusive moms.

420 kr i rabatt hos Fortum

Sveriges största elbolag Fortum bjuder just nu alla nya kunder på alla fasta avgifter första året. Denna rabatt är värd 420 kr med tanke på att ordinarie månadsavgift är 35 kr.

Fortum har ett påslag på inköpspriset som är 7,4 öre/kWh inkl. moms och elcertifikat.

414 kr i rabatt hos Greenely

Med vår rabattkod behöver nya kunder inte betala någon avgift första sex månaderna, vilket innebär en rabatt på 414 kr. Greenely erbjuder ett av marknadens lägsta påslag på inköpspriset (cirka 2,7 öre/kWh inkl. moms) som inkluderar miljömärkningen Bra Miljöval.

Göta Energi ger ett presentkort på mat

Göta Energi bjuder inte på några fasta avgifter, däremot får alla nya kunder som tecknat ett elavtal med rörligt pris ett presentkort på 500 kr som kan användas hos bland annat Willys, Coop och City Gross. Göta Energi skickar ut presentkortet till din mail direkt efter signerat avtal. 

Vanliga frågor

Vilket är Sveriges bästa elbolag 2021?

Sveriges bästa elbolag 2021 är Greenely, Fortum, Göta Energi och Telge Energi baserat på deras förmånliga rabatter till nya kunder och deras låga påslag på inköpspriset.

Vilket elbolag är bäst baserat på högst anseddhet?

Elbolaget med högst anseddhet i energibranschen är Telge Energi enligt den senaste undersökningen av Sifo från 2019.

Vilket elbolag ger den bästa rabatten?

Både Fortum och Telge Energi bjuder på alla fasta avgifter under 12 månader, en rabatt värd 504 respektive 588 kr. Elbolaget Greenely bjuder på månadsavgiften under 6 månader om du använder vår rabattkod, en rabatt som är värd 414 kr.

Vilket elbolag är bäst baserat på lägst påslag?

Elbolaget Greenely erbjuder ett av marknadens lägsta påslag på inköpspriset. Påslaget är endast 2,2 öre/kWh exkl. moms och inkluderar både elcertifikat och miljömärkningen Bra Miljöval. Ett annat elbolag med lågt påslag är Göta Energi som erbjuder elavtal med påslaget 3,6 öre/kWh exkl. moms. Observera att det även tillkommer en fast månadsavgift hos båda dessa elbolag.