Elavtal i Göteborg

Vi har gjort det enkelt för dig som vill teckna det bästa elavtalet i Göteborg. Nedan finner du tre populära elbolag som är elleverantörer till alla adresser i Göteborg.

Elleverantörer med rabatter för dig som bor i Göteborg

Elbolag som säljer el i Göteborg 

I Sverige finns det närmare 150 elleverantörer och de flesta levererar el till hela Sverige, inklusive alla adresser i Göteborgs stad. Tre populära elbolag som säljer el i Göteborg är FortumGöta Energi och Greenely. Alla dessa tre elbolag erbjuder just nu en rabatt till nya kunder.

Hos Fortum betalar nya kunder ingen månadsavgift under 12 månader, vilket innebär en rabatt på 420 kr. Hos Göta Energi får alla nya kunder en rabatt på 500 kr som är fördelad över 12 månader. Greenely bjuder på månadsavgiften under 6 månaden om du använder vår rabattkod, vilket innebär en besparing på 414 kr.

Välj rörligt eller fast elavtal

Innan man väljer vilket elbolag som man vill köpa el ifrån är det viktigt att bestämma sig om man vill ha ett elavtal med rörligt eller fast elpris. Ett elavtal med rörligt elpris följer prisvariationerna på den Nordiska elbörsen Nord Pool. Rörligt elpris passar dig som prioriterar lägsta möjliga elpris och som kan hantera en oväntad utgift om elpriset går upp. Om du väljer ett rörligt elpris har du även möjligheten att välja mätning på timmes-nivå, vilket innebär att du har möjligheten att anpassa din elanvändning varje timme utifrån aktuella elpriser.

Konsumenter som prioriterar trygghet och som vill veta vad elen kommer kosta i förväg kan teckna ett elavtal med fast elpris. Elpriset är då bundet under hela avtalsperioden. De flesta elleverantörer erbjuder en avtalsperiod på 1, 2 och 3 år. Tänk på att det historiskt sett alltid har lönat sig att teckna ett elavtal med rörligt elpris, åtminstone sett över en längre tidsperiod.

Vilket är det bästa elbolaget i Göteborg?

Vilket som är det bästa elbolaget i Göteborg är en individuell fråga då man som konsument prioriterar olika saker, exempelvis möjligheten att köpa till miljömärkningen Bra Miljöval, ett lågt påslag på rörligt elpris eller en hög kundnöjdhet. Om du prioriterar lägsta möjliga påslag på inköpspriset rekommenderas Göta Energi som har ett påslag på endast 3,6 öre/kWh exkl. moms.

Glöm inte nätavgiften 

Kom ihåg att du måste teckna ett elnätsavtal med din nätägare i Göteborg. I Göteborgs stad är nätägaren Göteborg Energi Nät AB. Nätavgiften ersätter nätägaren för att du får utnyttja elnätet för att transportera elen från kraftproducenterna hem till din bostad.

Omkringliggande orter har följande nätägare:

  • Öckerö: Ellevio AB.
  • Kungälv: Kundälv Energi AB.
  • Lilla-Edet Ale: Ale El Ekonomisk förening.
  • Lerum: Lerum Energi AB.
  • Partille: Partille Energi Nät AB.
  • Härryda: Härryda Energi AB.
  • Mölndal: Mölndal Energi Nät AB.